Local Hero is bedoeld om jongeren te motiveren zich actief in te zetten voor de samenleving, door het doen van vrijwilligerswerk. Als stichting of organisatie met open vrijwilligersplekken kunt u zich aanmelden als vrijwilligersinstantie. Als beloning voor het vrijwilligerswerk mogen de jongeren een cursus of workshop volgen, die ze helpt oriënteren op de beroepskeuze voor later. U kunt daar als organisatie of stichting een rol in spelen.

What’s in it for you?

Door als vrijwilligersinstantie deel te nemen aan Local Hero, kunnen jongeren bij u vrijwilligerswerk komen doen. Wij zorgen voor een goede match tussen de jongeren en het werk dat u aanbiedt. Dit is voor u de kans om jonge inwoners aan uw organisatie te binden.

Door als leerbedrijf deel te nemen aan Local Hero biedt u een workshop of meeloopdag aan. U helpt daarbij de jongeren om zich in de praktijk te oriënteren op hun droombaan voor later. Daarnaast ondersteunt u het doen van vrijwilligerswerk door de jongere inwoners van uw gemeente.

Doet u als organisatie of bedrijf mee met het project Become a Local Hero? Dan ontvangt u een sticker met Local Hero certificatie!

Als organisatie wil ik vrijwilligerswerk aanbieden

 • Stap 1: De match tussen uw organisatie en Local Heroes
  Wij vinden de beste match tussen uw organisatie en de Local Heroes. De jongeren komen bij Become a Local Hero op gesprek, waarbij interesses en kwaliteiten van de jongeren worden besproken.
 • Stap 2: De Local Hero doet vrijwilligerswerk bij een organisatie
  De jongeren doen als Local Hero minimaal 55 uur vrijwilligerswerk binnen uw organisatie. De jongeren zijn gemotiveerd en leergierig, omdat uw organisatie aansluit bij hun kwaliteiten en interesses.
 • Stap 3: Beloning
  De jongeren worden beloond door middel van een cursus/meeloopdag bij een bedrijf. Uw stichting of organisatie ontvangt het ‘Become a Local Hero’ keurmerk, als dank voor de deelname.
 • Aanmelden

Als bedrijf wil ik workshops of meeloopdagen aanbieden

 • Stap 1: De match tussen u als leerbedrijf en Local Heroes
  Vindt u het ook belangrijk dat jongeren zich maatschappelijk inzetten? Wij zijn op zoek naar bedrijven die de jongeren willen belonen voor hun vrijwilligerswerk in de vorm van een cursus, workshop of meeloopdag. Wij vinden de beste match tussen de jongeren en u als leerbedrijf, door interesses en droombanen met de jongeren te bespreken. Zo bent u altijd verzekerd van gemotiveerde jongeren.
 • Stap 2: De jongere volgt een workshop of meeloopdag bij een bedrijf
  De jongeren volgen een cursus of workshop bij u als bedrijf. Dit kan alleen of per groep, waarbij de jongeren zich in de praktijk kunnen oriënteren op een baan voor later.
 • Stap 3: Beloning
  U als bedrijf ontvangt een speciaal ‘Become a Local Hero’ keurmerk. Als dank voor uw deelname.
 • Aanmelden

Deze organisaties werken met ons samen

Over Become a Local Hero

Het project Become a Local Hero is een samenwerking van welzijnsorganisaties Carrefour Noordoostpolder, De Meerpaal en Caritas Urk.

De Maatschappelijke Stage is landelijk afgeschaft. Jongeren komen daardoor minder snel in aanraking met vrijwilligerswerk. Daarnaast geven jongeren aan dat zij praktijkervaring missen tijdens het kiezen van een opleiding of beroep. Become a Local Hero is een nieuw project dat inspeelt op deze twee aspecten.

Jongeren gaan op gesprek bij een van de deelnemende organisaties. Daar wordt een pakket op maat voor de jongere samengesteld. Allereerst wordt gekeken waar hij/zij zich in kan zetten als vrijwilliger. Vervolgens wordt als beloning gezocht naar een passende cursus of meeloopdag. De jongere sluit het project succesvol af als beide onderdelen zijn afgerond en krijgt hiervoor een certificaat.

Become a Local Hero helpt

 • Jongeren met het ontwikkelen van hun vaardigheden en het maken van een beroepskeuze.
 • Bedrijven met het delen van kennis en helpt organisaties het binden van jonge vrijwilligers op lange termijn.
 • De maatschappij met het betrekken van een grote groep van de samenleving bij vrijwilligerswerk. Belangrijk, met het oog op de vergrijzing en het verwachte tekort aan vrijwilligers in de toekomst hierdoor.

Become a Local Hero is een proefproject dat financieel gesteund wordt door de Overheid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Maatschappelijke Diensttijd wordt mede mogelijk gemaakt door:


Local Hero on Instagram

@becomealocalhero