De waardering die ik krijg van ouderen, is onbetaalbaar.

“Als elfjarige startte ik met vrijwilligerswerk, dat is nu drie jaar geleden. Dat ik door mijn vrijwilligerswerk uiteindelijk ook aan mijn toekomst kan werken, had ik nooit verwacht.

Op gesprek

Op school zag ik een poster van Become a Local Hero en het leek me superleuk om mee te doen! Ik ging in gesprek en wat bleek, omdat ik al vrijwilligerswerk deed, mocht ik dit gebruiken voor het project. Ik vertelde over mijn droombaan: schoonheidsspecialiste. De organisatie Become a Local Hero ging op zoek naar een cursus of meeloopdag die hierbij aansloot.

Een ander helpen

Ik doe vrijwilligerswerk bij Talma Urk. Tijdens de zomervakantie zochten ze vrijwilligers en ik zocht een leuke bezigheid. Het beviel zo goed dat ik bleef helpen. Ik heb veel mensen leren kennen. De ouderen maken graag een praatje en vinden het heel gezellig dat ik er ben. Het mooiste vind ik de waardering die ik krijg van ze. Voor mij is het een kleine moeite, maar zij vinden het een groot gebaar.

Vette cursus

Mijn geluk kon niet op: ik mocht een dag meelopen bij een schoonheidsspecialiste! Het was zó tof om te zien hoe dat allemaal gaat in de salon. Ik heb heel veel dingen geleerd en de dag vloog voorbij. Ik mocht zelfs producten testen en meehelpen bij de behandelingen! Een ervaring die ik nooit meer vergeet.

Beloning

Na afloop heb ik een Local Hero certificaat ontvangen, dat kan ik aan mijn cv toevoegen.”

Local Hero on Instagram

@becomealocalhero