Skills ontwikkelen voor mijn droombaan? Daar zeg ik geen nee tegen!

“Ik kwam het project Local Hero tegen op social media en dacht direct: dát wil ik doen! Het leek me heel cool om een Local Hero te worden, want wat is het nou voor moeite om een ander te helpen?

Op gesprek

Tijdens mijn intake kreeg ik een goed beeld van alle organisaties die aangesloten zijn bij het Become a Local Hero project. Werken in een kinderdagverblijf is niks voor mij, maar stage lopen bij de politie leek me wel stoer.

Een ander helpen

Vrijwilligerswerk is niet suf. Ik denk dat veel jongeren van mijn leeftijd dat niet inzien. Er is zoveel meer dan wandelen met mensen uit het bejaardentehuis. Ik loop stage bij de politie en help de samenleving door te surveilleren op straten. De stad is veiliger, dankzij mij. Misschien wil ik later bij de politie werken, dat weet ik nog niet. In ieder geval heb ik het super naar mijn zin tijdens het vrijwilligerswerk.

Vette cursus

Door vrijwilligerswerk te doen mocht ik een coole cursus kiezen. Ik heb een cursus programmeren gevolgd van een échte professional, superhandig voor later. Hij heeft me laten zien hoe hij websites bouwt en me zelfs een paar codes en trucjes geleerd!

Honderd euro beloning

Aan het einde van het traject krijg ik een Local Hero certificaat! Ik kan op mijn cv zetten dat ik Local Hero ben, handig als later een baan zoek.”

Local Hero on Instagram

@becomealocalhero