Met Local Hero ontdek ik hoe het is om architect te zijn

“Het is de combinatie van vrijwilligerswerk en een toffe meeloopdag bij mijn droombaan, wat ik zo leuk vind aan Become a Local Hero! Ik doe iets voor de maatschappij én ontdek hoe het is om echt architect te zijn.

Veel meer mogelijkheden

Voor school moest ik stagelopen, maar dit mag niet bij een commercieel bedrijf. Mijn moeder had een advertentie van Become a Local Hero gezien, zo kwam ik met mijn begeleider Adriana in contact. Er bleken ontzettend veel mogelijkheden te zijn. Adriana hielp me bij het vinden van een organisatie die écht bij mij past.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilligerswerk help ik drie middagen in bij een verzorgingshuis. Daar schenk ik koffie, help ik bij leuke activiteiten en maak gezellig een praatje met de bewoners. Ik vind het vrijwilligerswerk erg leuk en doe het met plezier!

Mijn droom: architect worden

Als beloning loop ik een dag stage bij K4 Architecten, een architectenbureau in Emmeloord. Echt heel tof! Ik werk aan ideeën voor het ombouwen van een ruimte, interview de directeur en krijg goede tips van de architecten daar. Aan het einde van de dag mag ik mijn voorstel digitaal uitwerken met een tekenprogramma. Ervaringen die ik niet snel meer vergeet!

Beloning

Ik heb hele mooie ervaringen opgedaan en veel geleerd. Ik ben blij dat ik mee gedaan heb aan dit Become a Local Hero! ’’

Local Hero on Instagram

@becomealocalhero