Als Local Hero ontdek je je talent, ben je voor betekenis voor anderen, ontmoet je nieuwe mensen en doe je ervaring op voor jouw keuzes in de toekomst. Become a Local Hero is een onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en is dé ontdekkingsreis voor jou als jongere naar een betere versie van jezelf!

Misschien twijfel je over een sportopleiding, wil je graag aan de slag in de horeca of ben je benieuwd naar de mogelijkheden in de politiek. Ontdek tijdens jouw MDT-reis wat je écht leuk vindt. Wij maken een match tussen jouw talenten en/of interesses en een organisatie die een helpende hand kan gebruiken. Zo leer jij toffe nieuwe dingen én ben je voor betekenis voor een ander. Win-win dus!

 • Stap 1: Kennismakingsgesprek
  Wat zijn je talenten of wat zou je willen ontwikkelen? Wij vinden een match tussen jouw talenten en vrijwilligerswerk wat jij leuk vindt. Daarnaast is het mogelijk om je vaardigheden te ontwikkelen door verschillende cursussen te volgen. Tot slot kun je ook in contact komen met andere Local Hero’s door samen een project op te starten.
 • Stap 2: Help een ander
  Jij gaat aan de slag bij een organisatie om te helpen. Je leerreis duurt zo’n 6 maanden. Per week ben je ongeveer 3 uur bezig met helpen, het volgen van een training , een meeloopdag of een bezoek aan het Hero café. Het grote voordeel voor jou? Je ontmoet nieuwe mensen, doet nieuwe ervaringen op, vergroot je gevoel van eigenwaarde, bouwt een netwerk op, leert nieuwe vaardigheden en werkt aan je cv!
 • Stap 3: Jij bent een Local Hero
  Na de afsluiting van je MDT-reis ben jij een echte Local Hero! Tijdens een feestelijk moment ontvang je een certificaat en een persoonlijke attentie vanuit de MDT-doeplek. Als beloning mag je een cursus, workshop of meeloopdag volgen naar wens!

Deze organisaties werken met ons samen

Waarom een Local Hero worden?

Local Hero’s helpen met het verbeteren van de wereld! Ze willen iets betekenen voor anderen. Ze willen zichzelf ontwikkelen en toffe nieuwe dingen leren. Als beloning mag je een cursus volgen, waarbij je kennismaakt met jouw droombaan of skill. Genoeg reden dus om een Local Hero te worden!

 • Doe iets goeds voor anderen en beteken iets voor de wereld.
 • Ontmoet nieuwe mensen en leer toffe nieuwe dingen.
 • Ontdek waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat bij jou past.
 • Volg een coole workshop of meeloopdag en oriënteer je op je beroep voor later!
 • Boost je cv met een Local Hero certificaat!
 • Je mag ook een appje sturen.